Маринований перець, фарширований капустою
Перець, капуста, морква. На 1 кг капусти 40 г солі, 0,5 скл. оцту. У кожну банку по 1 лавровому листку і кілька горошин запашного перцю. Маринад: 1 л води, 1 ст.ложка солі, 100 г оцту.
- Капусту і морквудрібно нашаткувати, посипати сіллю, перемішати, залити оцтом (на 1 кг капусти 40 г солі, півсклянки оцту) і витримати добу.
- Після цього злити сік (тепер можна додати насіння кмину в капусту, але це на любителя).
- У перців вирізати плодоніжки і насіння, витримати в окропі 3-4 хв. Наповнити стручки перцю капустою і щільно укласти в банки. У кожну банку додати по 1 лавровому листку і пару горошин запашного перцю, заливаємо киплячим маринадом.
- Маринад: 1 л води, 1 ст.ложка солі, 100 г оцту.
- Накриваємо кришками і стерилізувати літрові банки 40 хв. Після стерилізації відразу закупорити і поставити догори дном, накривши зверху ковдрою.
- Так само можна начинити перець капустою, тушкованою з цибулею. У цьому разі час стерилізації треба збільшити до 60 хв.