Неймовірно ніжний персиковий сирник
- Форма 23Х39 см.
- Тісто: 250 г масла або маргарину, 100 г цукру, 2 жовтки, 2 ст. ложки сметани, 400 г борошна (3 скл.). 1 п. розпушувача, цедра лимона.
- Сирна маса: 1,8 кг сиру, 10 яєць, 300 г цукру, 2 п. персикового пудингу, 200-250 мл сиропу з персиків, 200 г масла, 2 ст. ложки манки, сік лимона, 1 б. персиків (820 г).
Замісити пісочне тісто. Розділити на 2 частини – більшу і меншу (1/3) Більшу покласти в холодильник, меншу – в морозилку.
До перетертого сиру додати жовтки, розтерті з цукром, м’яке масло, манку, сік з лимона. Пудинги розчинити в персиковому сиропі і додати до сиру. Вкінці – збиті білки.
На більшу частину тіста викласти сирну масу. Зверху – порізані персики. Можна частину персиків покласти в середину.
2 білки збити з 3 ст. ложками цукру, викласти поверх персиків. Зверху потерти тісто з морозилки. Випікати 1 год при 180-200 ОС.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Спробуйте також приготувати:
- Сирник “Зебра”. В основі не тісто, а печиво
- “Магнолія” (польський сирник). Він подобається всім!
Post Views: 50