Торт “Вишневий вальс”
Форма 26 см. Білі коржі: 6 білків, 150 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 20 мл оцту, 60 г борошна, 30 г крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача.
Макові коржі: 3 яйця, 6 жовтків, 150 г цукру, 80 мл молока, 1 ч. ложка амонію, 150 г сухого маку, 120 г борошна.
Крем: 0,5 л вишень у своєму соку, 500 мл суміші соку вишень і води, 1,5 п. вишневого пудингу (60 г), 50 г цукру, 600 г сметани, 100 г цукрової пудри, 2 п. загущувача для сметани (2Х12 г).
Для білих коржів збити білки з цукром, додати оцет, борошно, крохмаль і розпушувач. Легенько перемішати. Спечений корж розрізати на 2 частини.
Для макових коржів збити яйця з цукром, додати амоній, розведений у молоці, сухий перемелений мак і борошно. Корж розрізати на 3 частини. Випікати коржі при температурі 180 ОС 30-40 хв.
Для крему заварити крем на вишневому соку. Окремо збити сметану з цукром. Вкінці додати загущувач. До збитої сметани поступово додати заварний вишневий крем. Перекласти коржі. У крем викласти вишні.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 37