Шоколадний шифоновий бісквіт
- Форма 24 см. 200 г цукру, 3 ст. ложки какао, 120 мл олії, 100 мл води, 5 великих яєць (або 6 малих), 100 г цукру, дрібка солі, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 250 г борошна.
200 г цукру, 3 ст. ложки какао, 120 мл олії, 100 мл води – усе це змішати до однорідності і довести до кипіння, щоб цукор розчинився. Охолодити. Білки збити з цукром і сіллю. Додати жовтки, збити. В кінці тоненькою цівкою влити шоколадну суміш. Збити на малих обертах міксера. Коли все змішали, додати 1 ч. ложку соди, погашену оцтом і 250 г борошна. Вимішати, можна міксером на найменшій швидкості, довго не збивати. Маса виходить рідкувата.
Вилити у форму, застелену пергаментом (тісто рідкувате), і пекти при 170 ОС орієнтовно 50 хв до готовності. Дивитись по своїй духовці.
Рецепт і фото Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати бісквіт за іншим перевіреним рецептом від господині:
- Італійський кекс-бісквіт “12 ложок”. Найкращий з тих, що я пекла. Вологий і тане у роті!
- Універсальний бісквіт – і для тортів, і для рулетів
Post Views: 45