Торт “Прага”
- Форма 20-22 см. Бісквіт: 6 яєць, 150 г цукру, 115 г борошна, 25 г какао, 40 г масла, 10 г ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача.
- Крем: 1 жовток, 120 г згущенки, 20 мл води, 200 г масла (кімнатної температури), 10 г какао, можна додати 2-3 ст. ложки перемелених горіхів (за бажанням).
- Глазур: 50 г шоколаду, 50 г вершків.
Розділити білки і жовтки. Білки збити із половиною цукру до стійкої піни. Жовтки збити з другою половиною, додати до білків, акуратно вимішати лопаткою, додати ваніль. Сухі інгредієнти змішати і просіяти в яєчну суміш, додати розтоплене масло (не гаряче!), все акуратно перемішати. Викласти тісто у форму з пергаментом, випікати при 180 градусах 30 хв, далі бісквіт охолодити і розділити на 3-4 частини.
Для крему з’єднати жовток, воду, згущенку, варити до загустіння, перемішуючи, охолодити. Масло кімнатної температури збити до пухкості. додати зварену масу, какао і перемішати все добре (можна додати перемелені горіхи).
Зібрати торт, перемащувати так, щоб трохи маси залишилось для оформлення, змастити боки. Зробити глазур, покрити верх, а боки обкласти збитим у блендері арахісом
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25