Заварні пончики
Об’єм склянки – 250 мл. Для заварної частини: 1 скл. борошна, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки олії, дрібка солі, 1 скл. окропу.
Дріжджова частина: 1 скл. теплої води, ожка. цукру, 25 г свіжих дріжджів.
Основна частина: 2 ст. ложки коньяку, 1 п. ванільного цукру, 4 скл. борошна, 1 скл. л олії. Для смаження 300-400 мл олії. Для посипки: цукрова пудра.
Взяти дві миски, у першій розвести дріжджі з цукром у теплій воді. В другу просіяти склянку борошна, додати цукор, сіль, олію та залити склянкою окропу. Ретельно перемішати борошно ложкою, до однорідності. Коли трішки охолоне, додати рідину з дріжджами. Додати коньяк, ванільний цукор, перемішати. Поступово ввести борошно. Замісити тісто, в кінці замісу додати олію і гарно вимісити, тісто дуже ніжне та м’яке, трошки пристає до рук, не забивайте його борошном!
Накрити харчовою плівкою та залишити на 1 годину в теплому місці. Добре змастити стіл олією, взяти частину тіста, розкотити, вирізайте кружальця, зробити дірочку всередині (а це робила маленькою стопочкою). Викласти на змащену олією поверхню, прикривши харчовою плівкою, залишити у теплому місці для підйому. Тоді взяти другу частину тіста і зробити те ж саме.
Виробивши усе тісто, поставити нагрівати олію (у мене велика сковорідка). Олія має добре розігрітись, готувати на середньому вогні. Готові пончики викладати на паперовий рушничок. Вже остиглі, присипати цукровою пудрою.
Рецепт Марини Гармаш. Готувала і фотографувала Леся Риндик
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 22