Як приготувати маринований товстолоб
1 кг очищеного товстолоба, 150 г солі, 150 мл оцту, 3 великих цибулини, 100 мл соняшникової рафінованої олії, лавровий лист, перець горошком, гвоздика.
Очищену тушку нарізати шматочками шириною до 2 см, потім перерізати на дві частини біля хребта. У мисці рибу засипати сіллю, добре перемішати та залишити на 1 годину. Далі залити рибу оцтом, поставити під гніт на 1 годину і кожні 15 хвилин перемішувати. Потім під проточною водою промити кожен шматочок, викласти на друшляк і дати стекти зайвій рідині. Взяти миску, в якій маринуватиметься риба, і викладати шарами: риба, цибуля півкільцями, перець горошком 3-4 шт., гвоздика 1-2 шт., лавровий лист 2-3 шт. І так поки не закінчиться риба. Залити олією Знову поставити під гніт і залишити на ніч у холодильнику. Наступного дня риба готова, можна подавати до столу.
Рецепт і фото Марини Ткаченко. Деталі приготування дивіться у відео господині:
Спробуйте також приготувати: