Для тіста: по 1 скл. (250 мл) води і борошна, 100 г масла або маргарину, 4–5 яєць, дрібка солі.
Для начинки: 2 жирні плавлені сирки, 100 г філе копченої риби, 50 г масла, сік лимона.
Воду закип’ятити, додати масло, дрібку солі. Щойно масло розтане, всипати борошно, зменшити вогонь до мінімуму, дуже швидко вимішувати товкачем до однорідності. Тісто має відставати від стінок й утворити одну велику грудку. В охолоджене до 60–70 °С тісто по одному розбити яйця, вимішуючи кожне товкачем до однорідної маси. Перекласти тісто у кондитерську торбинку з круглим отвором діаметром 1 см, викласти на змазану маслом бляшку у вигляді ґудзиків через 3–4 см. Можна викладати чайною ложкою. Випікати 20–25 хв за температури 200 °С, при цьому не відчиняти дверцята! Після цього температуру зменшити до 150 °С і підсушити профіт ролі ще 30 хв. Охолодити в духовці.
Пюре: сирки перетерти з маслом та рибою, додати трошки лимонного соку, начинити шприцом профітролі. Зверху кожен надрізати і покласти під «шапочку» по шматочку риби і лимона без шкірки. Можна зрізати кришечку і начинити салатом «Олів’є» або іншим несоковитим, паштетом.