Запечений “Камамбер” у листковому тісті 

Смачна, швидка і цікава закуска. Обов'язково приготуйте! Дуже гарно буде виглядати ця закуска на круглому тісті.

Запечений “Камамбер” у листковому тісті

500 г листкового тіста, 3 ст. ложки гірчиці, 80 г прошуто/бекону, 1 пачка сиру “Камамбер”, 2 ст. ложки оливкової олії, 1 зубець часнику, гілочка розмарину, 1 яйце. 

Листкове тісто розморозити, злегка розкачати і розрізати на 2 рівні квадрати. Викласти один квадрат на пергамент. По середині цієї частини покласти сир і ножем злегка обвести контур. Змастити повністю цю частину гірчицею. Смужки прошуто рівномірно викласти на змащене тісто, залишивши вільним «віконечко» для сиру. Накрити другою частиною тіста. Злегка пальцями втиснути середину, де буде лежати сир, утворивши для нього ніби мисочку. В цю серединку покласти сир. Ножем розрізати тісто на «промінчики», починаючи від середини, де лежить сир і до країв, як на фото.

Кожен промінчик скрутити спіралькою. Верхівку сира розрізати гострим ножем у вигляді решітки, в розрізи викласти дрібно порізаний часник і розмарин, полити сир олією. Змастити скручені промінчики збитим яйцем і запекти в попередньо розігрітій до t180-200 духовці приблизно 10-15 хв. до золотистої скоринки. Подавати одразу гарячим. Відламувати промінчик і занурювати його в ароматний рідкий сир – смакота).

Якщо ваш сир, як у мене не має пакування з дерев‘яним бортиком, краще зробити його з фольги і перед запіканням обгорнути по колу сир, тоді він не розтечеться, як у мене, під час приготування, а буде мати чіткий і красивий контур.

Готувала: Вікторія Ісаєнко @viktoriyaisayenko

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook