глазур

Для печива, еклерів, кейк-попсів: три рецепти глазурі, яка не липне

До вашої уваги рецепти глазурі, яка гарно застигає і не липне: на шоколаді, білках та згущеному молоці. Така глазур чудово підходить для печива, еклерів, кекйк-попсів, пряників та кексів. Її можна залишити білою або зробити кольоровою.

Що є ідеальним фінальним штрихом до кондитерських шедеврів? Так, це глазур. І це не просто прикраса, але й невід’ємна частина десерту, яка може перетворити звичайне печиво, еклер чи кейк-попс на справжній мініатюрний витвір мистецтва. Правильно підібрана глазур не тільки додає смаку та естетичного вигляду. Саме завдяки глазурі десерт їсти зручно, бо він не липне до рук або контейнера.

У цій статті ми поділимося з вами трьома рецептами глазурі, яка гарантовано залишиться сухою на дотик та додасть вашим десертам не лише блиск, але й неповторний смак.

Від класичної шоколадної глазурі з насиченим смаком до легкої білкової глазурі, яка ідеально підійде для декору, і незвичайної глазурі зі згущеного молока – кожен знайде рецепт для себе. Також ми поділимося професійними хитрощами та порадами, які допоможуть зробити процес приготування максимально простим і ефективним. Чи готові ви зануритися у світ кондитерської магії та зробити свої вироби неперевершеними? Тоді читайте далі!

Шоколадна глазур

  • 80 г вершків (33-35%), 150 г білого шоколаду (або чорного, або молочного), 5 г желатину, 20 г води. 

Желатин залити водою, залишити на 15 хв. Нагріти вершки, залити ними поламаний шоколад, розмішати до однорідності, додати підігрітий желатин. До білої глазурі можна додати барвник. Краще використовувати не відразу, а поставити на ніч у холодильник. Перед тим як наносити, підігріти (можна гріти багато разів). Тепла глазур наноситься тонким шаром. Хочете товстішим – вмочіть ще раз. Вона блищить і не липне. Можна використовувати для печива, кейк-попсів, патьоків на торті.

Білкова глазур

  • 1 білок, 200-250 г цукрової пудри дрібного помелу (залежить від величини білка і густини глазурі, яку бажаєте отримати).

Збиваючи міксером, у білок поступово підсипати цукор до утворення глазурі потрібної густини. Додати кілька крапель лимонного соку або перевареної холодної води. Збивати міксером до однорідності і білого кольору.

Глазур зі згущеного молока

  • 4 ст. ложки сухого молока, 6 ст. ложок сирого згущеного молока, 3 ч. ложки лимонного соку.

Усе гарно вимішати і можна наносити на печиво, еклери.

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook