Якщо потрібно швидше зварити картоплю, покладіть у воду ложку масла. Щоб надати їй смаку, можна додати чорний перець горошок, лавровий лист і зубок часнику.
Аби усунути неприємний запах при варінні капусти або ріпи, опустіть у каструлю шматочок хліба, загорнутий у чисту тканину.
Квасоля стане смачнішою та поживнішою, якщо воду, в якій вона вариться, злити відразу після кипіння. Потім знову залити квасолю холодною водою, додати дві-три ложки олії і варити до готовності.
Нарізана цибуля збереже свіжість, якщо покласти її на блюдце, посипане сіллю.
Бульйон набуде золотистого кольору, якщо додати в нього трохи промитого цибулиння.
Цибуля краще підрум’яниться, якщо додати в олію трохи цукру.
Томатне пюре, що починає псуватися, можна використовувати, якщо добре прокип’ятити його і додати солі
У банці з консервованими овочами помутнів маринад. Вийміть овочі, промийте, покладіть у чисту банку і залийте новим, більш міцним маринадом. Можна використовувати і старий, якщо прокип’ятити його, профільтрувати і додати трохи оцту.