Мій улюблений рецепт крихкого цукрового печива
250 г смальцю, 250 г маргарину, 150 г сметани, 3 жовтки, 150 г цукру, 18 г розпушувача, ваніль, борошно. Для змащування: 3 білки і цукор.
Змішати м’який смалець, маргарин, сметану, цукор, ваніль і жовтки. Поступово підсипаючи борошно з розпушувачем, замісити нетуге тісто. Має бути еластичне, не липнути рук, але забивати борошном не варто. Покласти на 1 год у холодильник. Розкочувати тісто пластом, змащувати злегка збитим білком і посипати цукром, порізати фігурним ножем на ромби, викласти на деко, застелене пергаментом. Пекти при 180 ОС до золотистого кольору. Із цієї порції виходить трохи більше як 1,8 кг тіста і ціла торба печива (4 великих дека від духовки).
Рецепт і фото Інни Семенюк
Читайте також:
Post Views: 85