Кіш із куркою
- Форма 24-26 см.
- Тісто: 300 г борошна, 150 г масла, 1 яйце, 1 ч. ложка цукру, 1/3 ч. ложки солі, 2 ст. ложки холодної води.
- Начинка: 1 невелика головка броколі, 1 відварене куряче філе, 200 г помідорів чері, 120 г твердого сиру, 200 г грибів.
- Заливка: 3 яйця, 400 мл вершків (15-20%), сіль, перець до смаку.
Тісто: холодне масло натерти в борошно, перетерти на крихти, додати цукор, сіль, яйце і воду, замісити тісто і в плівці покласти в холодильник (приблизно на 30 хв).
Броколі занурити в киплячу підсолену воду на 40 с, курку і помідори нарізати, гриби порізати пластинками і підсмажити до золотистого кольору з обох боків, сир натерти.
Для заливки збити яйця, посолити, поперчити, додати вершки, перемішати.
Тісто розкотити, перекласти у форму (в мене силіконова), зробити проколи виделкою і поставити у розігріту до 190 ОС духовку на 15 хв. Дістати, заповнити начинкою, полити заливкою і щедро присипати натертим сиром. Випікати 25-30 хв до рум’яної скоринки. Дати трошки остигнути і насолоджуватися!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
- Пиріг із лаваша з м’ясом “Міліна”. Швидко готую на вечерю – і вся сім’я сита!
- Пиріг з м’ясом і картоплею “Піца відпочиває”. Чоловік і діти завжди просять ще!
Post Views: 32