Інгредієнти:
На одну 3-х літрову банку: баклажани (скільки влізе), 1 гіркий перець, 3 лаврових листа, 4 зубчики часнику, 6 горошин запашного перцю.
Маринад: 2 літри води, 150 г оцту, 3 ст. л. солі.
Баклажани помити, відрізати хвостики. Скласти в каструлю, залити холодною солоною водою, поставити кип’ятити (маленькі – 4 хв., Великі – 5-7 хвилин). Воду злити, дати баклажанам охолонути і розкласти в 3-х літрові банки. У кожну банку покласти спеції і залити окропом на 5 хвилин.Потім злити окріп, залити маринадом і закатати.
Взимку ці баклажани нарізати кубиками і заправляти майонезом або олією з часником або цибулькою. Вони дійсно за смаком і зовнішнім виглядом дуже нагадують гриби.
Post Views: 27