Ватрушки
- Для тіста: 40 г дріжджів, 160 г цукру, 500 г кефіру, 0,5 ч. ложки солі, 1 п. ванільного цукру, +-1100 г борошна, 3 яйця, 100 г олії. Для начинки орієнтовно 600 г сиру.
Опара. Дріжджі засипати частиною цукру, додати злегка підігрітий кефір та трошки борошна. Розмішати ложкою чи вінчиком і покласти в тепле місце, щоб опара почала бродити. Десь через 0,5 год, коли опара збільшиться в об’ємі і почне «булькати», додати до неї яйця, решту цукру, ванільний цукор, сіль. Частинами додати борошно і вимісити тісто. Борошно додавайте поступово, його може знадобитися більше чи менше вказаної норми. Коли тісто замісили, додати олію і ще раз добре його вимішати, доки тісто повністю її не вбере. Тісто має бути м’яке. Покласти готове тісто в тепле місце, щоб підійшло. Тісто буде підходити десь 1,5-2 год (залежить від дріжджів).
Сир перебити блендером, додати цукру до смаку, яйце, родзинки, ванільний цукор. Можна додати трохи сметани. Але сир не повинен бути рідким.
Коли тісто добре підійшло, частинами викладати його на поверхню, притрушену борошном. Скочувати тісто ковбаскою, різати її на частини, з яких скочувати колобочки і викладати їх на відстані один від одного на деко, вистелене змащеним олією пергаментом. Залишити тісто на деку ще на 10 хв. Потім склянкою, дно якої змащене олією, притискати колобочки, роблячи заглиблення в тісті. Змастити краї ватрушки збитим яйцем (до яйця можна додати 1 ст. л. молока чи води). У заглиблення викладати сирну масу. Я ще змастила яйцем і сир.
Ставити ватрушки до розігрітої до 180 ОС духовки. Я пекла в режимі «верх-низ» десь 25-30 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Читайте також:
Post Views: 65