Вологий яблучний кекс
- 1 скл. (200 мл) цукру, 3 яйця, 1 п. ванільного цукру, 4 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки олії, 100 мл молока, 100 г масла (розтопити), 175 г борошна (це приблизно 1 скл. 350 мл), 1 ч. ложка погашеної оцтом соди. 2 середні порізані яблука.
Збити яйця з цукром 2-3 хв. Додати рідкі продукти, збити, додати борошно, збити. Насамкінець додати погашену соду, перемішати. Додати порізані яблука, перемішати. Форму змастити вершковим маслом, обсипати манкою, щоб не пристало. Пекти в розігрітій духовці до 180 ОС приблизно 40 хв. За цим рецептом я зробила півтори порції, бо у мене форма велика.
У тісто можна також додати какао; пекти один великий або багато маленьких кексиків – теж буде смачно.
Глазур: 170 мл молока, 5 ст. ложок цукру, довести до кипіння, додати 4 ст. ложки какао, варити помішуючи приблизно 3-4 хв, зняти з вогню, додати 100 г масла, перемішати.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 20