Меренговий рулет
Меренга: 190 г білків (~6 яєць), 1/4 ч. ложки солі, дрібка лимонної кислоти, 250 г цукру, 25 г крохмалю, подрібнені улюблені горішки.
Ягідна начинка: 100 г ягідного пюре, 1 ч. ложка крохмалю, 1-2 ч. ложки цукру.
Крем: 150 г вершкового сиру, 100 г вершків, 20 г пудри, 1 ст. ложка горіхової пасти (яка вам до вподоби).
Меренга: збити білки з сіллю і лимонною кислотою спочатку на середній швидкості, потім поступово збільшити до максимальної. Поступово, порціями всипати цукор і збивати до твердих піків (цукор має розчинитися). Додати крохмаль і знову збити, але не довго, перемішати лопаткою.
Викласти меренгу на стандартне деко з пергаментом, розрівняти, посипати горішками і випікати у розігрітій до 150 градусів духовці 30-40 хв (має трошки підрум‘янитись; головне не пересушити).
Вийняти меренгу з духовки, накритим чистим листом пергаменту, покласти решітку і перевернути, зняти пергамент і дати їй охолонути.
Зробити ягідну начинку: пюре розмішати з крохмалем, додати трошки цукру (не робити дуже солодку начинку, оскільки меренга солодка!), проварити до легкого загустіння, викласти в кондитерський мішок і покласти в холодильник.
Крем: збити сир з пудрою, додати холодні вершки, збити, додати горіхову пасту, збити і поставити в холодильник.
Меренгу змастити тонко кремом, відсадити смужки фруктової начинки і скрутити, допомагаючи собі пергаментом (бажано тугіше). Загорнути рулет у пергамент і поставити в холодильник на 2 год для стабілізації.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 43