Пляцок “Галіція”
Форма 25Х35 см. Тісто: 800 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 300 г масла, 250 г цукру, 9 жовтків, 100 г + 1 ст. ложка сметани, 20 г какао. А також: 1 л банка вишень у своєму соку.
Кокосовий шар на 1 корж (таких треба 3): 3 білки, 100 г цукру, 100 г кокосу, 15 г крохмалю.
Крем: 600 мл соку з вишень, 2 п. вишневого пудингу або 80 г крохмалю, цукор на свій смак, 500 г масла.
Коржі. У борошно з розпушувачем додати масло, терткою перетерти у крихту. Додати цукор, 100 г сметани, жовтки, швидко замісити. До 1/3 частини тіста додати 1 ст. ложку сметани і просіяне какао, вимісити. Світле тісто поділити на 3 части і покласти на 1 год у холодильник. Темне тісто поділити на 3 частини і покласти у морозилку.
Одну частину білого тіста розкотити на пергаменті, притрусивши борошном. Викласти у форму, зробивши бортики 1 см. Викласти добре відціджені вишні, на них – кокосову масу (білки збити з цукром до стійкості, додати кокос і крохмаль), а зверху затерти 1 частиною темного тіста. Так сформувати і спекти 3 коржі (180 ОС 35 хв).
Крем. До 2/3 соку додати цукор, поставити на вогонь. У решті соку розвести пудинг або крохмаль, влити у киплячий сік. Заварити, помішуючи, до загустіння. Накрити плівкою впритул, охолодити до кімнатної температури. Збити масло, по ложці додавати заварний крем.
Змастити коржі кремом, верх і боки також. Можна полити розтопленим шоколадом, поставити у холодильник мінімум на 12 год.
Рецепт Лілії Цвіт, пекла і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати: