“Бузковий цвіт”
Форма 25Х35 см. Шоколадний бісквіт: 6 жовтків і 1 ціле яйце, дрібка солі, 200 г цукру, 330 г сметани, 2 ч. ложки амонію (якщо немає, тоді 2 ч. ложки соди, погашеної оцтом), 100 г масла, 250 г борошна, 40 г какао.
Жовтки і яйце збити з цукром та дрібкою солі. Додати розтоплене масло, сметану розмішану з амонієм. Перемішати. Потім за два рази борошно з какао. Мішати лопаткою! Вилити у форму і пекти до сухої палички десь 40 хв при 180 ОС. Коли корж охолоне – розрізати навпіл)
Крем: 600 мл молока, 2 п. пудингу сметанкового або 60 г кукурудзяного крохмалю, 3 жовтки, 300 г масла, 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру.
Заварити молоко з пудингом та жовтками. Коли охолоне, збити з маслом.
Білковий корж : 9 білків, дрібка солі, 300 г цукру, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 4 ст. ложки варення смородини. А також: 3 ст. ложки маку, 3 ст. ложки кокосової стружки.
Збити білки з цукром до піків, далі додати крохмаль та варення. Гарно перебити. Вистелити форму пергаментом, посипати маком та кокосовою стружкою і викласти білки. Пекти при 180 ОС 15 хв, далі вимкнути газ і не виймати корж, доки не охолоне духовка! Зачекати, щоб повністю корж вистиг!
Зібрати: шоколадний корж, крем, білковий корж, крем, шоколадний корж. Прикрасити за бажанням. Обов’язково витримати 6-8 год у холодильнику.
Рецепт Наталії Сус, пекла і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 32