Торт “Вишня в шоколаді”
1 л вишень (у власному соку без кісточок, заморожених або свіжих), 1 ст. ложа соди (не хвилюйтеся, не забагато!), 8 яєць, 2 скл. цукру, 5 ст. ложок какао, 2 скл. борошна.
Діаметр форми – 26 см. Склянка – 250 мл.
З вишень злити сік, додати до них соду, залишити на 1 год. Білки збити з 2 скл. цукру до стійкості, по одному додати жовтки, по ложці додавати суміш какао і борошна, легко розмішуючи ложкою. Насамкінець додати вишні, вимішати і спекти окремо (!) 3 коржі. Пекти приблизно десь 30 хв при 190 ОС.
Крем: 3 яйця, 1,5 скл. цукру, 0,5 л молока, 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки какао (якщо хочете, щоб крем був темного кольору, можна додати більше какао або темне какао, або барвник), 500 г масла.
Збити яйця з цукром, борошном, какао і молоком. Варити на невеликому вогні до загустіння. Масло збити, потім по ложці додавати охололий заварний крем.