Поради фахівців IVR щодо лікування болю у спині

Біль у спині — один з найпоширеніших симптомів, з яким стикаються люди різного віку. На жаль, нерідко цей дискомфорт ігнорують, сподіваючись, що з часом саме минеться. А це може призвести до серйозних ускладнень.

Біль у спині — один з найпоширеніших симптомів, з яким стикаються люди різного віку. На жаль, нерідко цей дискомфорт ігнорують, сподіваючись, що з часом саме минеться. У найкращому випадку таке ставлення до власного здоров’я значно знижує якість життя, у найгіршому — може призвести до серйозних ускладнень і навіть до паралічу.

Якщо ви відчули навіть незначний біль у спині, лікарі Інституту вертебрології та реабілітації — https://ivr.ua/ua радять відразу звернутися по фахову допомогу. Філіали клініки працюють у таких містах, як Львів, Івано-Франківськ, Київ. Україна майже повністю вкрита розгалуженою мережею представництв, що вельми зручно для пацієнтів з різних регіонів держави.

Тривожні ознаки: коли не слід зволікати з візитом до лікаря

Насамперед лікування спрямоване не на усунення больового симптому, а на боротьбу з причиною, яка його викликає. Аби її виявити, необхідно пройти ретельне обстеження, після чого лікар зможе підібрати найефективніший протокол лікування.

Біль у спині здатні викликати:

  • міжхребцеві грижі;
  • остеохондроз;
  • сколіоз;
  • радикуліт;
  • протрузія тощо.

Важливе не лише лікування, а й профілактика різноманітних захворювань хребта. Навіть коли лікарі допомогли впоратися з вашою проблемою, з часом вона знову повернеться, якщо ви не дотримуватиметеся рекомендацій фахівців та не виконуватимете певних вправ. Ідеться про спеціально розроблений комплекс фізичних навантажень, спрямованих на підтримання здоров’я хребта.

Причини болю

Що спричиняє біль у спині? Окрім патологій хребта, це можуть бути травми м’язів, сухожиль чи зв’язок або їх асиметричний розвиток. Також виникнення болю провокують найрізноманітніші травми хребта, його викривлення, протрузії, грижі. Дуже неприємними відчуттями супроводжується таке захворювання, як остеохондроз.

Коли біль у спині тупий, то зазвичай це є ознакою запалення м’яких тканин. Але якщо дискомфортні відчуття посилюються під час рухів, зміни положення тіла, то можуть мати місце проблеми з хребтом. У будь-якому разі покладатися на самодіагностику не варто, адже ризикуєте втратити дорогоцінний час.

Різкий біль — зазвичай ознака пошкодження хребта: гриж, протрузій, різноманітних патологій. Також у такому разі часто мають місце оніміння кінцівок, втрата рухливості. Аби точно визначити причину дискомфортних відчуттів, необхідне обстеження фахівця та застосування діагностичних процедур.

Різкий біль у попереку — здебільшого один із симптомів радикуліту. Це запальний процес, який часто характеризується болями у м’язах і спазмами. Але лікувати радикуліт народними методами дуже небезпечно, адже він — лише симптом, який супроводжує патологію хребта.

Кваліфікований лікар зазвичай може точно встановити діагноз, спираючись на результати огляду. Але іноді необхідне додаткове обстеження (МРТ, КТ чи рентген). Робити його заздалегідь без призначення фахівця не варто, адже воно може бути неінформативним. Саме лікар визначає, що конкретно необхідно дослідити та яким методом.

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook