Мариновані опеньки
Гриби назбирати в лісі або ж купити, почистити, помити. Тоді відварити: закипить, злити, ще раз добре промити під проточною водою, знову залити водою і варити 10-15 хв, злити на друшляк.
- Маринад: 1 л води, 2 ст. ложки солі, 3 ст. ложки цукру, 1 листок лавровий, 3-4 горошини чорного та духмяного перцю, 1 гвоздика, 100 мл оцту.
Усе для маринаду змішати, довести до кипіння і всипати відціджені гриби у цей маринад та варити на середньому вогні (щоб не сильно кипіло) 30 хв.
Банки простерилізувати (хто яким способом робить). Я мию, наливаю у банку води (1/3 банки) і на 5 хв у мікрохвильовку. Кришки обливаю кип’ятком.
Заповнити банки грибами, долити маринад по самі краї банки та закрутити. Перевернути та поставити під ковдру до повного остигання.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 37