Торт “Американський”
- Форма 26 см. На 2 коржі: 4 жовтки, 125 г масла (м’якого), 125 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 150 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки молока. Я печу зразу ж 1,5 порції, роблю 3 коржі, тоді тортик виходить вищий.
- Безе: 4 білки, 200 г цукру, 100 г мигдальних пластівців.
- Крем: 1 ст. ложка масла, 100 г цукру, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, сік 1 лимона і 1 апельсина, 200 г вершків 33%.
Відділити жовтки від білків, білки поставити в холодильник. Розтерти цукор, масло і ванільний цукор в однорідну масу. Додати жовтки, добре перемішати, всипати муку з розпушувачем, додати молоко. Половину тіста викласти у форму і випікати 15 хв при 180 °С.
Збити білки з цукром до стійких піків. Половину білкової маси розподілити по готовому коржу і посипати половиною мигдальних пластівців. Випікати ще 15 хв при цій же температурі. Так само спекти другий і третій корж.
Для крему закип’ятити 125 мл води з маслом і цукром. Додати сік лимона і апельсина, попередньо змішаний з крохмалем. Проварити до загустіння (як 15% сметана), постійно помішуючи. У мене на це йде хвилин 10. Зварений крем відставити на 1 годину в холод. Вершки збити в стійку масу, змішати із звареною сумішшю і перемазати коржі.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати:
- Торт “Джоконда” з малиновим компоте та вершковим мусом
- Торт “Три шоколади”. Смакуйте вдома, наче в ресторані
Post Views: 27