Дослідники говорять, що важливо підтримувати здорову мікрофлору кишківника, тому що вона впливає на стан імунної та нервової систем, а також запобігає розвитку серйозних захворювань, в тому числі й раку. Плюс до всього, вчені говорять, що мікроби кишківника “визначають” тривалість життя людини.
Щоб ваш кишківник працював як годинник, включіть в меню наступні продукти:
— Натуральний йогурт. У цьому продукті не повинно бути підсилювачів смаку, консервантів, барвників та інших добавок, тому що вони негативно впливають на організм. У натуральному йогурті чим менше інгредієнтів — тим краще, і він дійсно корисний для травлення і роботи серця.
— Часник. Цей продукт давно вважається природним антибіотиком, тому що має протизапальні властивості, а також допомагає нормалізувати в крові рівень холестерину.
— Ягоди. У літній період збагачуйте свій раціон ягодами, тому що в їх складі багато вітамінів, клітковини й антиоксидантних речовин, здатних запобігти в кишківнику запальним процесам.
— Броколі. Цей вид капусти є одним з найбільш корисних, тому що містить велику кількість вітамінів і мінералів. Клітковина, яка входить до складу броколі, сприяє зростанню корисних бактерій в кишківнику.
— Цибуля. Ще один продукт, що володіє антибактеріальними та антиоксидантними властивостями. Лук покращує роботу травлення, зміцнює серце і підтримує імунітет.