25 геніальних простих ідей, які змінять ваш дім

Навіть якщо у вас мінімум коштів і часу, ви можете змінити свій дім, зробити його більш комфортним і затишним. Наші ідеї вам допоможуть!
  1. Оновити горщики для вазонів. Зовсім не обов’язково купувати нові, старі можна повністю змінити. Це просто зробити своїми руками. Горщики можна розмалювати, обклеїти, оформити у техніці декупаж і ще багато інших варіантів.

2. Розмалювати маркером плафон  нічника. Коли ви будете його вмикати, на стінах кімнати будуть з’являтися чарівні візерунки. І навіть найбанальніший плафон набуде оригінального вигляду.

3. Власноруч зробити годинник. Його основою може стати шматок фанери, платівка, тарілка або інший предмет. Достатньо зробити у ньому отвір і помістити в нього годинниковий механізм.

4. Зі старого серванту зробити міні-бар. Нічого купувати не треба – досить розфарбувати або обклеїти старі меблі, скло і дверцята можна демонтувати.

5. Застосовуйте в інтер’єрі кутові полиці. Це допомагає більш раціонально використовувати площу, позбавляє громіздких шаф, а домівку робить затишною.

6. Зробіть полиці для спецій. У вас таких досі немає, ви точно знаєте, що у місцях зберігання спецій часто буває безлад і складно знайти необхідний пакетик ч баночку. А завдяки поличкам у вас завжди все буде перед очима і під рукою.

7. Використовуйте місце на дверцятах кухонних меблів із користю. Там можна розмістити полички для побутового дріб’язку, петлі для кришок від каструль абощо.

8. Зробіть килимок для ванної кімнати з винних корків. Це просто, екологічно, корисно для ступнів ніг. Корок – чудовий натуральний матеріал, який швидко сохне і не вбирає вологу.

9. Зробіть фотоальбом на стіні. Ваші світлини стануть чудовою окрасою інтер’єру.

10. Розфарбуйте вішачки. І щоразу коли ви зазиратимете у шафу, у вас буде покращуватися настрій. А якщо у вас відкрита шафа, такі вішачки стануть чудовим акцентом в інтер’єрі.

11. Повісьте картини або фото рівно за допомогою паперу і скотчу. Для цього достатньо зробити макет майбутньої композиції з паперу і малярним скотчем прикріпити всі елементи до стіни.

12. Правильно оберіть килим. Це допоможе зробити вашу кімнату просторішою і затишнішою.

13. Зробіть контейнер для ванної кімнати з картонної коробки. Він буде міцним, надійним і красивим.

14. Зробіть у домі підвісні полиці. Вони не тільки мають оригінальний вигляд, а й потребують мінімум кріплень та матеріалів.

15. Зробіть приставну полицю для дивана. І тоді ви зможете наповну розслабити у чашечкою кави або келихом вина, а пульт більше не буде губитися, а завжди лежатиме на місці.

16. Зробіть підставку для ножів зі звичайного контейнера, наповненого спагеті або крупами. Ножі у такому контейнері ніколи не будуть тупитися.

17. Органайзер із картонних трубочок від харчової плівки або фольги допоможе навести лад із дротами.

18. Якщо ваше робоче або місце для хобі розміщене в шафі, порядок у кімнаті ви зможете зробити за лічені секунди. Треба просто зачинити двері шафи.

19. Декорувати ніжку лампи. Це можна зробити як завгодно, тільки ввімкніть фантазію. Найпростіший спосіб прикрасити гілками або обв’язати джгутом.

20. Використати ящики замість меблів. Це чудова ідея для передпокою або гардеробної. Ящики можна залишити дерев’яними необробленими або пофарбувати.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook