Крем “Шарлотт” для будь-яких десертів: тортів, еклерів, трубочок, капкейків

"Шарлотт" - один з класичних кремів, які підходить для багатьох десертів, саме ним перемащують "Київський торт". Він смачний, пишний гарно тримає форму. Тому ним можна і начиняти, і прикрашати.

Крем “Шарлотт”

150 мл молока, 1 яйце, 150 г цукру, 225 г масла, 1 ст. ложка коньяку, дрібка солі, ваніль.

У каструльці з товстим дном збити яйце, сіль, ваніль, цукор, молоко, поставити на середній вогонь. Постійно помішуючи, варити хвилин 10 (крем дещо гусне, але залишається досить рідким). Перелити у миску, накрити харчовою плівкою до повного охолодження (до кімнатної температури). Масло кімнатної температури збити до пухкості, ввести по ложці заварний крем, насамкінець додати коньяк.

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook