Сливовий пиріг із шоколадом
Світле тісто: 200 г борошна, 120 г холодного масла, 1 яйце, 2 ст. ложки цукру, 1/2 ч. ложки солі, 1 ч. ложка розпушувача. Шоколадне тісто: 120 г шоколаду, 60 г масла, 1 ст. ложка з чубком цукрової пудри, 2 ст. ложки борошна, 2 яйця, 1/2 ч. ложки розпушувача. Штрейзель (крихти): 100 г борошна, 80 г цукру, 60 г масла (холодного), 1 ч. ложка кориці, 500-800 г слив, 1 ст. ложка крохмалю.
Змішати борошно з розпушувачем, просіяти, додати сіль, цукор, кусочки холодного масла і перетерти в крихти. Додати яйце і вимішати тісто (довго місити не можна, лише щоб все з’єдналося). Замотати у плівку і покласти в морозилку на 30 хв.
Шоколадне тісто: розтопити шоколад з маслом (по 30 с в мікрохвильовці або на водяній бані), додати добру столову ложку пудри, розмішати, щоб розійшлася пудра, і дати охолонути. В окремій посудині розмішати яйця і далі влити їх у шоколадну масу, розмішати. Просіяти борошно з розпушувачем і перемішати (тісто не дуже густе, але й не рідке).
Штрейзель: змішати борошно, корицю і цукор, додати холодне масло і розтерти у крихти, поставити в холодильник.
Сливи поділимо навпіл, дістати кісточки, перед тим як викласти на пиріг кожну сливку вмочити у крохмаль зрізаною стороною.\
Форму застелити пергаментом, на дно натерти біле тісто, розподілити по всій формі (не втрамбовувати!), зверху легенько розмазати шоколадне тісто, по ньому розкласти сливи зрізом донизу. Випікати в розігрітій до 180 ОС духовці 15 хв. Дістати пиріг, посипати штрейзелем, зверху можна покласти ще сливи і поставити далі випікатися ще 30 хв. Пиріг можна подавати і теплим, але холодним він набагато кращий!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 42