Інгредієнти:
3 кг огірків, 200–250 г часнику, 250 г цибулі, 100 г солі (крупної), 250 г цукру, 150 г оцту (6–9%).
Огірки порізати кільцями завтовшки 0,5–1 см. Додати нарізану півкільцями цибулю і дрібно нарізаний або пропущений через прес часник. Перемішати у великій мисці руками, заправивши цукром, сіллю і оцтом. Залишити в прохолодному місці на 12 год.
Простерилізувати банки: поставити мокрі після миття банки в мікрохвильовку на 3–4 хв, прогріти до гарячого стану і сухості. Кришки прокип’ятити, висушити. Скласти огірки у стерильні банки із кришками, що загвинчуються, або закрутити. Стерилізувати не треба! Салат стоїть чудово і не вибухає. З 2 кг огірків виходить 2 банки по 0,5 л і одна 0,7 л.
Post Views: 35