Биточки по-селянськи у грибному соусі
600 г фаршу (з курятини або з курятини та свинини), 1 цибулина, 80 г хліба, сіль, перець, 1 яйце, сушений часник, борошно для панірування. Соус: 200 г грибів, 1 цибулина, 3 ст. ложки сметани, 200 мл вершків 10%, 2 ст. ложки олії.
Хліб або батон без шкірки замочити в молоці або воді. У фарш додати натерту цибулю, яйце, хліб відтиснутий, сіль, перець і сушений часник. Добре вимішати руками і відбити. Формувати круглі биточки і панірувати в борошні. Обсмажити з двох сторін на розігрітій олії до рум’яної скоринки. Биточки в
Соус. Нарізану цибулю викласти на розігріту олію, гриби дрібно нарізати додати до обсмаженої цибулі. Через деякий час додати вершкове масло (не обов’язково), 1 ст. ложку борошна, добре перемішати. Додати сметану і вершки, посолити, поперчити і долити води до потрібної консистенції. У соус викласти биточки і протушити під кришкою на маленькому вогні 15 хв. Подавати з картопляним пюре, рисом або улюбленим гарніром.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати: