кабачки консервовані

Кабачки на зиму: лечо, ікра, аджика, з кропом, з печерицями, по-корейськи

Із кабачків можна зробити безліч варіантів консервації. Це різноманітні соуси типу ікри або аджики, смачнющі салати, мариновані шматочками з додаванням кетчупу або аджики і ще багато інших. До вашої уваги 9 перевірених рецептів від господинь.

Ікра-лечо “Анкл Бенц”

  • “Схожий ікру, але кабачок ріжеться кубиками”

5 кг кабачків (важити очищеними від шкірки та зернят) порізати кубиками, посолити і поставити найкраще на цілу ніч. Тоді добре віддушити, додати 100 г олії і тушити 15 хв. Тоді додати ще 300 г олії, 200 г оцту, 200 г цукру (це по рецепту, я даю менше, для мене засолодке), 500 г томатної пасти і варити ще 15 хв. Додати 2 головки часнику (орієнтуватися на смак, бо часник різний буває), 1 ч. ложку паприки гострої червоної. Варити ще 5 хв. Накладати в банки і закручувати, вже не стерилізувати. (Рецепт Ірини Козової)


Мариновані кабачки на зиму

  • “Маринувати за цим рецептом можна кружальцями або стовпчиками”.

На дно літрової банки покласти перець горошком, чотири кільця моркви, два кільця цибулі кріп (молоді парасольки), лаврове листя, листок смородини, 4-5 зубців різаного часнику, корінь хрону (трохи настругати). Накласти кабачки, залити окропом. Коли охолонуть, злити воду, ще раз закип’яти знову залишити до охолодження. На третій раз у воду додати сіль, цукор, оцет. Але я коригую сама. По рецепту потрібно на три літри води 5 ст. ложок солі, 4 чарки (по 50 мл) цукру, 350 мл оцту. Цим маринадом залити третій раз кабачки, закрутити, перевернути догори дном і вкрити. Можна у маринад додати томат і будуть кабачки в томаті, теж дуже смачні (рецепт Ксюші).


Кабачки з кетчупом чилі

  • “Роблю за цим рецептом і огірки. І те, і те виходить дуже смачно!”

Маринад: 1 л води: 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка оцту, 2 ст. ложки солі, 10 ст. ложок кетчупу чилі, кріп, петрушка, часник. Маринад перекип’ятити. Цим маринадом залити порізані кабачки або огірки. Залишити, щоб вистигли. Стерилізувати банки 5-7 хв. (рецепт Оксани Музики)


Кабачкова ікра з майонезом

  • “Виходить дуже смачна!”

3 кг кабачків, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, перемолоти на м’ясорубці, додати солі за смаком, олії тушкувати 2 години, потім додати 700 г майонезу, тушкувати ще 30 хв. Розкласти у стерильні банки і закрутити. (Рецепт Інни Алімової)


Кабачки по-корейські

  • “На смак – супер! У нас розходяться на ура. І робити нескладно”

2 кг кабачків, 5 морквин, 5 перчин (бажано червоних, так колір кращий), 1 головка часнику. Спеції для корейської моркви за смаком. Маринад: 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 1 скл. оцту, сіль за смаком. Кабачки і моркву натерти на корейку або слайсами, перець порізати соломкою. Все скласти у велику миску, одати спеції для корейської моркви, вичавити часник, залити маринадом і все перемішати. Розкласти у банки (в мене 0,5 л), накрити кришкою і в холодильник на 5 год (я ставлю на ніч). Потім стерилізувати 20-25 хв і закрутити. (Рецепт Юлії Жайворонок)


Кабачки в аджиці

  • “Завжди роблю по 2-3 порції і все з’їдаємо”

6 морквин і 6 перчин перемолоти на м‘ясорубці, додати банку томатної пасти «Чумак», 4 ст. ложки (без чубка) солі нейодованої, 2 скл. цукру (об’ємом 250 мл), 2 скл. олії рафінованої, 1 скл. оцту 9%. Все варити в каструлі, помішуючи, 25-30 хв на малому вогні. Додати 6 кг молодих маленьких кабачків, порізаних по 1 см навкіс. Варити 40-45 хв в каструлі. Тоді додати 2 головки часнику (вичавити), 1 ч. ложку пекучого червоного перцю, варити 10 хв. Накладати в банки і стерилізувати 10 хв. Виходить 12 банок по 0,5 л. Кількість перцю і часнику регулюйте до смаку, щоб не переборщити! (Рецепт Марії Бахрій)


Дуже смачна кабачкова аджика

2 кг перемелених молодих кабачків (без насіння), 1 скл. олії рафінованої соняшникової, 100 мл або чуть менше 9% оцту, 2 ст. ложки солі (зрізані), 200 г цукру, 400 мл томатної пасти (1 банка). Все варити в каструлі 20 хв, тоді додати 10 зубців часнику (вичавити), пучок меленої петрушки, трошки меленої паприки. Ще 10 хв варити. Накласти в банки і стерилізувати 10 хв, закрутити, перевернути, накрити. Виходить 2,5 л. (Рецепт Марії Бахрій)


Кабачки з печерицями

3 кг молодих кабачків (порізати кубиками), додати 3 ст. ложки солі, перемішати, залишити на 3 год, відцідити, сік вилити. Варити 30 хв в каструлі на малому вогні. Якщо нема рідини, додати трішки олії, води. Окремо протушкувати на олії 1 кг цибулі, 1 кг моркви (потертої як на “корейку”), все перемішати, додати 1 кг печериць (пластинками), 1 скл. цукру (160 мл), 200 мл оцту (9%), чорний мелений перець. На дно банки 0,5 л покласти 1 гвоздику, 1 лавровий листок, 2-3 горошини чорного перцю, 1 горошину духмяного перцю.  Покласти кабачки в банки, стерилізувати 1 год з моменту закипання. Виходить 11-13 баночок. (Рецепт Марії Бахрій)


Кабачки з кропом

  • “Ці кабачки супер. Завжди виходять смачні”

3 кг кабачків (кружечками), 200 г оцту, 200 г олії, 200 г цукру, 2 ст. ложки солі, пучок кропу свіжого, 150-200 г часнику вичавленого. Вимішати все разом з кабачками і залишити на 1,5 год, щоб впустили сік. Накласти в банки стерилізувати 15 хв (Рецепт Наталі Гнип)

Спробуйте також приготувати іншу консервацію з кабачків:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook