Наждаковим папером
Папір має бути зернистістю 150-200. Згорніть його вдвоє, абразивною стороною назовні. Починайте різати наждачний папір, щоб лезо ножиць торкалося абразиву. Поріжте смужок 20 й побачите, що ножиці стали гострими. Для дуже тупих ножиць цей спосіб не підійде.
Фольгою для запікання
Візьміть фольгу завдовжки 25 см., згорніть її товстою смужкою. Потім ріжте її ножицями декілька разів. Ножиці після цього стануть гострими. Для дуже затуплених ножиць такий варіант не підійде.
Бруском
На початку розберіть ножиці викрутивши по середині ножиць гвинт. Далі змочіть брусок у воді та наточіть по-черзі леза зробивши близько 20 рухів. Лезо не відривайте від бруска. Починайте точити ножиці на грубій стороні каменя, а після на дрібній. Для перевірки правильності заточки ножиць – намалюйте на лезі лінію за допомогою кольорового маркера. Після заточування вона повинна зникнути – це означає, що все виконано правильно. Після зберіть назад ножиці та поріжте що-небудь й приберіть задирки. Можете ще перевірити ножиці на папері чи тканині.
Скляною банкою
Лезом ріжте скляну банку, вони будуть ковзати по ній, помітивши, що ножиці наточилися, можна припинити це робити.
Швейною шпилькою
Ножицями ріжте шпильку так, як різали банку скляну. Через кілька хвилин леза будуть наточені.