Котлети а-ля по-київськи по-простому
500 г свинини, 200 г філе індика, 100 г сала, 5-6 скибок батона (замочити у молоці), сіль, перець, 1 яйце, 1 цибулина, 2 зубці часнику. Начинка: 50-100 г м’якого масла, 50-100 г тертого твердого сиру, нарізаний кріп.
500 г свинини, 200 г філе індика та трошки сала перемолоти 2 рази, додати білий батон, замочений в теплому молоці, сіль, перець, яйце, цибулю та часник. Зробити начинку: м’яке масло, тертий твердий сир, нарізаний кріп – все змішати. Начинку можна сформувати у вигляді кульок (або розкласти у формочки для льоду) та заморозити, тоді формувати котлети буде простіше.
Фарш розпластати та вкласти начинку. Але брати фаршу не як на котлету, а більше, та робити у вигляді київської котлети. Обваляти в борошні, змішаному з паприкою, збитому яйці, сухарях, знову в яйці та сухарях. Я за день до готування підсушую скибки батона в духовці до гарного кольору. Викладати котлети у гарячий фритюр або в сковорідку з великою кількістю олії і смажити до гарної скоринки на середньому вогні. На наступний день вони навіть смачніші, бо гарно нарізаються.
Рецепт і фото Алли Сидор
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 32