Чорничний торт
Форма 24 см. Шоколадний бісквіт, на 1 корж: 190 г борошна, 220 г цукру, 45 г какао, 12 г розпушувача, 9 г солі, 2 середні яйця, 215 г молока, 45 г масла, 45 г олії без запаху. Потрібно таких 2 коржі.
Соус із чорниць: 500 г чорниць, 100 г води, 30 г кукурудзяного крохмалю.
Чорничний чізкейк: 1 кг сиру (вершкового або домашнього), 150 г цукру, 3 яйця, 250 г соусу із чорниць, 20 г кукурудзяного крохмалю.
Крем: 650 г сиру (вершкового або домашнього), 150 г вершків 33 %, 80 г цукрової пудри.
Приготування бісквіту. Сухі інгредієнти для бісквіту просіяти і перемішати. Додати яйця, молоко, м’яке масло та олію. Перемішати вінчиком до однорідності, не збивати міксером. Вилити тісто у застелену і змащену форму. Пекти 40 хв до сухої зубочистки. Дати охолонути, загорнути у харчову плівку і поставити в холодильник на 8 годин. Спекти таких два коржі.
Приготування соусу. Чорниці змішати з цукром і з 80 г води, довести до кипіння. Крохмаль розвести у 20 г води і влити у чорниці. Кип’ятити 2 хв. Зняти з вогню, перелити в інший посуд, накрити плівкою в контакт і поставити в холодильник.
Приготування чізкейка. Сир, якщо домашній, то перетерти його через сито, змішати з цукром і яйцями. Додати кукурудзяний крохмаль. Відлити 300 г соусу із чорниць, перетерти його через сито. Додати соус до сирної маси. Форму застелити пергаментом і змастити. Перелити масу у кільце, пекти при температурі 110 ОС 60 хв. Готовий чізкейк має вібрувати, мов пудинг. Дати охолонути і поставити в холодильник на 6 годин.
Приготування крему. Інгредієнти для крему повинні бути добре охолоджені. До сиру додати пудру і почати збивати на низьких обертах. Тонкою цівкою вливати вершки. Збивати до стійкості.
Зібрати торт. Бісквіт, соус із чорниць, крем, чізкейк, крем, соус із чорниць, біскіт. Для оформлення торту я зробила крем-чіз. Залишила трохи соусу із чорниць і пофарбувала крем.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 67