Як відомо, найсмачніші квашені огірки – із бочки. Та мої за смаком не поступаються, хоч і квашу їх у звичайних пластикових бутлях з-під води. І не маю ніякої мороки з банками і кришками! Взимку бутель розрізаю, дістаю огірочки, споліскую – і смакота!
Квашені (солені) огірки у пластикових бутлях
Огірки на 5 год замочую у холодній воді. Буру чисті 5-літрові бутлі, на дно кладу прянощі (листя вишні, смородини, хрону, парасольки кропу, часник.ю чорний перець горошком). Зпихаю через горлечко огірки, заливаю розсолом: на 1 л холодної води – 100 г солі, добре розмішати. Закриваю та опускаю в погріб. Заливати розсолом треба під сам корок: чим менше повітря у бутлі, тим менше перекисають огірки. А взимку бутель розрізаю, дістаю огірочки, споліскую – і смакота!
Рецепт Ольги Шаповалової
Спробуйте також приготувати:
- Огірки по-грецьки з гірчицею та часником
- Квашені огірки з хроном на зиму. Найсмачніші
Post Views: 109