Огірки “В солі” на зиму
- На 3-літрову банку 200 г крупної солі (важити або дві гранчасті рюмки по 100 г).
Залити огірки холодною водою і залишити на 2-3 години.
Покласти на дно чистої банки трави (парасольку кропу, хрін, кілька листочків смородини і вишні, шматочок гіркого перцю), викласти в банку огірки. У холодній воді розчинити сіль (якщо повністю не розчиниться – не страшно), залити огірки (долити чистої холодної води до повної банки). Залишити на 3 дні у кімнаті (але не на сонці). Якщо обрізати на огірках хвостики – то тримати у розсолі 2 дні. Потім розсіл з банки злити (ні огірки, ні листки з банки не виймати; якщо на дні осад солі – кілька разів залити в банку чисту воду і виполоскати сіль).
Залити огірки кип’ятком і закрутити залізною кришкою. Можна залити огірки чистою холодною водою і закрити капроновими кришками, опустити у погріб або зберігати в холодильнику. Вода вбирає зайву сіль і огірки стають дуже смачні!
Спробуйте також приготувати:
- Мариновані огірки “Любов з першої банки”. Рецепт не проміняю на жоден інший!
- 5 перевірених рецептів консервованих салатів з огірків