Найпишніші млинці
300 мл води, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка сухих дріжджів або 15 г свіжих, 300 г борошна.
У теплу воду (можна замінити всю воду або частину на молоко або сироватку) додати сіль та цукор, дріжджі, перемішати, додати борошно, перемішати до однорідності. Накрити рушником, поставити у тепле місце на 20 хв (можна поставити у миску з теплою водою, тоді тісто зійде швидше), перемішати тісто і залишити ще на 40 хв. Тісто має збільшитися у 3 рази. Його більше не перемішувати! Набирати ложкою біля країв миски і смажити з двох боків на олії.
Млинці виходять не дуже солодкими, тому ідеально смакують з варенням, згущеним молоком, карамеллю. Найсмачніші – у день приготування, можна залишити на ранок наступного дня.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати: