Найкраще тамує спрагу у спеку лимонад. А найкращий лимонад – домашній, натуральний, зроблений своїми руками. Він готується дуже просто, виходить смачний і недорогий напій. Пити лимонад – суцільне задоволення! Влітку це напій №1.
Ароматний освіжаючий лимонад
2 лимони (+1 для прикраси), 50 г листків м‘яти (1 пучок), 200 г цукру (або за бажанням), 3 л води, шматочки льоду.
Лимони помити, зняти цедру (за допомогою овочерізки; лише жовту частину). Листки м‘яти помити і залити холодною водою на 5 хв. Лимони розрізати навпіл і вичавити сік. Далі розрізати залишки лимонів на четвертинки і гострим ножем вирізати м’якоть, нарізати на шматочки. У киплячу воду додати цедру, м’яту, м’якоть лимона і цукор, варити 2 хв на маленькому вогні. Забрати з вогню, дати остигнути. Процідити, додати сік лимонів, свіжі листки м‘яти, нарізаний кружальцями лимон і насолоджуватися, додаючи лід у склянку!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 27