Рулет з кремом та карамеллю. Смачний – не те слово!

Це дуже смачний рулет із карамеллю та арахісом, із ніжним кремом. Він в міру солодкий, ароматний і однозначно заслуговує на вашу увагу!

Рулет з кремом, карамеллю та арахісом

Тісто: 6 жовтків, 20 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 60 г теплого молока, 60 г олії, 120 г борошна, 1,5 ст. ложки какао, 6 білків, 100 г цукру, 1 ч. ложка оцту (7%) (я замінила на лаймовий сік).
Жовтки збити з цукром до пухкої маси, додати всі решту інгредієнти і перемішати. В іншій посудині білки збити з оцтом до легкої піни, поступово додаючи по трошки цукру, збивати до стійких піків (приблизно 3-4 хв). З’єднати обидві маси, перелити на деко з духовки з пергаментом. Випікати при 180 градусах 15-20 хв. Далі дістати, перевернути на чистий аркуш пергаменту, зняти нижній пергамент, скрутити і залишити, щоб охолонув.
Крем: 250 г маскарпоне, 300 мл вершків (36%), 70 г цукрової пудри, 1 ч. ложка ванільного цукру.
З’єднати всі інгредієнти і збити до пухкої маси, починати збивати із мінімальних обертів і збільшувати до максимуму. Від загальної маси відкласти 4-5 ст. ложок, додати 1 ч. ложку какао, перемішати – це для оформлення.
Додатково потрібно: 150 г карамелі (рецепт – тут), 150 ггарахісу.
Зібрати рулет: розкрутити бісквіт, змастити білим кремом, за допомогою кондитерського мішка нанести густо тонкі смужки карамелі, посипати арахісом і скрутити рулет. Змастити зверху темнішим кремом, полити карамеллю і прикрасити арахісом.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook