Троянди з сиром
Тісто: 250 мл кефіру кімнатної температури, 30 г пресованих дріжджів, 4 ст. ложки цукру, 60 г розтопленого масла, 1 яйце, +/- 400 г борошна.
У кефірі розчинити дріжджі і цукор, додати масло, яйце добре перемішати. Вкінці поступово всипати борошно і замісити м’яке тісто та залишити його на 1-1.5 год в теплому місці.
Начинка: 450 г кисломолочного сиру, 2-3 ст. ложки цукру, ванільний цукор, 1 ст. ложка крохмалю, 1 яйце – перемішати до однорідності.
Формування: тісто розділити на 16 рівних частин, кожну з них розкотити у коло і зробити надрізи в 3-х місцях як на фото. Посередині викласти начинку і одна за одною закріпити “пелюстки” навколо начинки.
Розрізайте круг на не однакові “пелюстки”, тоді легше буде формувати: спочатку закріплюйте найменшу, потім більшу і найбільшу.
Готові булочки залишити під рушником на 30 хв для підйому. Змастити (жовток+1 ст. ложка молока). Випікати при температурі 180 °С до рум’яної скоринки.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 65