Торт “Тірамісу” з домашнім сиром
Печиво савоярді: 2 яйця (розділити на білки і жовтки), 60 г цукрової пудри, 50 г борошна, 20 г крохмалю, дрібка солі, 2 ст.ложки цукрової пудри для посипки (якщо цукор дуже дрібний можна замінити 1:1).
Ввімкнути духовку на 180 °С, щоб розігрілася. Борошно і крохмаль змішати. Білки збити на невеликих обертах, додавши сіль. Коли білки почнуть пінитися, додати приблизно половину цукрової пудри. Поступово збільшувати оберти і продовжувати збивати до стійких піків. В іншій посудині жовтки збити з рештою пудри.
Коли жовтки посвітліють, акуратно додати їх до білків і мінімальною кількістю рухів знизу вгору перемішати.
Далі поступово ввести борошно з крохмалем і теж акуратно перемішати. Готове тісто повинно бути легке і однорідне.
На форму застелену пергаментом за допомогою кондитерського мішка (без насадки) викласти палички, щоб вони були максимально однакові (або на спеціальний коврик). Щедро посипати цукровою пудрою і поставити пекти в розігріту духовку на 10-15 хв при 180 °С. Далі вимкнути духовку і привідкривши дверцята сушити ще 15-20 хв.
Крем: 400 г сиру перетерти через сито, 400 г сметани, 110 г цукрової пудри. Сметану збити до пишності додавши пудру. Коли на сметані залишатимуться сліди від збивання додати сир і все ще раз збити.
У підготовлену форму, застелену харчовою плівкою (готовий торт будемо перевертати), викладали наш тортик. Попередньо заварити міцну каву і можна посолодити за бажанням. На дно форми рівномірно викласти приблизно 1/3 частини крему. Далі викласти в ряд печиво, вмочивши його у каву. Далі знову ряд крему і знову печиво. Так виходить 3 ряди крему і 3 ряди печива.
Готовий торт накрити плівкою і поставити в холодильник на ніч. Потім дістати його і перевернути на підготовлену поверхню. Акуратно зняти плівку і посипати какао.
Рецепт і фото Оксани Копиняк. Більше рецептів цієї господині можна побачити тут.
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 46