Огірки у мінералці (готові за 30 хв)
1 скл. газованої води, 1 ст. ложка солі, 3-4 зубці часнику, багато посіченого кропу, 1 кг огірків (розрізати на 4 частини). Усе скласти в контейнер з кришкою, ретельно потрусити. Можна їсти через 30 хв, але до повної кондиції вони доходять за 3 години.
Закусочні огірки (у пакеті)
Маленькі огірочки порізати на четверо поздовж, більші – на 8 частин. Покришити багато кропу, часнику, додати сіль, цукор, дрібку лимонної кислоти, трошки олії і можна за бажання трошки меленого перцю. Усе скласти у щільний пакет, надути його і потрусити хвилин п’ять руками. Перекласти в миску, затягнути харчовою плівкою і залишити на столі на хвилин 30 або годинку. Цікаво, коли корінь хрону додати, розділити на волокна (на 1 кг огірків – шматок, як мізинець) чи листя.
Малосольні огірки за добу (гарячий спосіб)
1,5 л води та 70 г солі закип’ятити. Огірки скласти в банку, все як завжди додавайте: на дно листя хріну, вишні, дуба, смородини, кріп, часник і т.д. В банку до огірків долити 1 ст. ложку оцту, 1 ст. ложку горілки. Залити гарячим розсолом. Кожен огірок можна ножем наскрізь проштрикнути – так просоліють швидше. Вихолонуть і можна їсти. Але бажано, щоб хоч добу стояли. Рецепт Юлії Білик
Справжні малосольні огірки (холодний спосіб)
На 3-літрову банку 2,5-3 ст. ложки солі, 1,5 л. води. На дно банки кріп, часник, листя хріну, скласти огірочки і залити водою з сіллю. Тільки сіль потрібно спочатку у гарячій воді розколотити, щоб кристалики розійшлись, а коли вистигне – залити огірки холодним маринадом і поставити на 2 дні в тепле місце. Коли огірки починають жовтіти – поставити у холодильник, щоб не перекисли. Також можна додавати листя смородини, вишні, винограду, перчинку гостру, але я цього не роблю.
Також можна їх закривати на зиму. Після двох днів злити розсіл з огірків у каструлю, закип’ятити і зразу залити гарячим у банку, зверху покласти 3 таблетки аспірину і закрутити. Взимку огірки будуть такими ж малосольними і на грам не прокиснуть! Це найкращий рецепт, який я зустрічала за своє життя. Рецепт Тетяни Іскрук
Хрумкі малосольні огірки
Огірки скласти в банку, поклавши на дно листя дуба, смородини, вишні, кріп, часник, хрін, перець горошком, лавровий листок. Залити кип’яток( на 1 л води – 1 ст. ложка солі). На другий день можна їсти, виходять дуже хрумкі і смачні, перевірений рецепт. Якщо зверху в банку покласти шматок чорного хліба, то швидше заквасяться. Рецепт Іри Хімій
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 27