Торт з горіховим безе і ванільним кремом
Коричневий корж: 4 яйця, 100 г цукру, 2 ст. ложки води, 2 ст. ложкиолії, 120 г борошна, 2 ст. ложки какао.
Горіхове безе: 4 білки, дрібка солі, 4 ст. ложки цукрової пудри, 100 г борошна, 150 г горхів.
Крем: 600 мл молока, 0,7 скл. цукру, 4 жовтки, по 2 ст. ложки крохмалю і борошна, 200 г масла, ваніль.
Форма 25Х30 (35) см.
Коричневий корж: відокремити білки. Поступово збити білки з цукром до стійкої піни, додати водду, олію, по одному жовтку, змішати акуратно ложкою з борошном, какао. Випікати 25–30 хв при 170 ОС. Дати охолонути, розрізати навпіл.
Безе: збити білки з цукровою пудрою до стійких піків, додати борошно, посічені горіхи. Викласти на застелене змащеним папером деко. Пекти 25 хв при 170 ОС.
Крем: жовтки збити з борошном, ваніллю, крохмалем і кількома ложками молока. Решту молока довести з цукром до кипіння, влити тонкою цівкою яєчну масу, варити помішуючи до загустіння. Охолодити. Збити масло до пухкості, по ложці додавати заварний крем, поки введете весь.
Зібрати пляцок: коричневий корж, половина крему, безе, решта крему, коричневий корж. Полити розтопленим шоколадом або шоколадною помадкою.
Фото: zcukrempudrem
Спробуйте також приготувати: