Слоєні трубочки з білковим кремом
На 20 трубочок. Тісто: 200 г вершкового маргарину, 80 г холодної води, 1 жовток, 2 ч. ложки оцту (9%), дрібка солі, 300 г борошна. Для змащування: 1 жовток, 2 ч. ложки води. Крем білково-заварний: 2 білка (75 г), 150 г цукру, 50 мл гарячої води, дрібка солі, дрібка лимонної кислоти.
Трубочки
Воду, жовток, сіль, оцет змішати. У просіяне борошно додати попередню масу, замісити тісто середньої консистенції. Маргарин натерти на грубій терці, підсипати 1 ст. ложку борошна, сформувати у виді квадрата.
Тісто розкотити в прямокутник, на середину викласти маргарин, загорнути тістом, легенько розкотити качалкою в прямокутник, скласти у виді конверта, поставити у холодильник на 30 хвилин, так само робити ще 2 рази.
Дістати тісто із холодильника, розкотити у прямокутник товщиною 2-3 мм, порізати вузькими смужками, намотати на конуси (готові металеві або з фольги), змастити жовтком. Випікати при температурі 200 ОС 20 хв.
Крем
Цукор залити гарячою водою, вимішати, щоб цукор повністю розчинився, варити при низькій температурі 5-7 хв до появи густих бульбашок. Білки збити до стійких піків та тонкою цівкою додати гарячий цукровий сироп, збивати до загустіння, вкінці збивання додати лимонну кислоту.
Наповнити трубочки за допомогою кондитерського мішка з насадкою. Посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 45