“Вишиванка”
Форма 20Х30 см. Темне тісто: 250 г борошна, 150 г маргарину, 1 ч. ложка розпушувача, 150 г цукру, 3 ст. ложки какао, 2 яйця, 3 ст. ложки сметани.
Біле тісто: 500 г борошна, 200 г маргарину, 1 п. розпушувача (18 г), 200 г цукру, 3 яйця, 100 г сметани.
Крем: 2 ст. ложки рівні борошна (без чубка), 2 ст. ложки крохмалю, 8 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 500 мл молока, 300 г масла.
Темне тісто: 250 г борошна, 150 г маргарину – перетерти в крихту, додати 1 ч. ложку розпушувача, 150 г цукру, 3 ст. ложки какао, 2 яйця, 3 ст. ложки сметани – замісити не дуже м’яке тісто, тобто середньої консистенції.
Розділити на три частини, поставити в морозилку на 40 хв.
Біле тісто: 500 г борошна, 200 г маргарину – перетерти в крихту, додати 1 п. розпушувача (18 г), 200 г цукру, 3 яйця, 100 г сметани – замісити тісто середньої консистенції. Розділити тісто на 3 частини.
Першу частину тіста розкотити та викласти на форму для випікання, попередньо застелену пергаментом, змастити кислим варенням або викласти вишні у своєму соку, рясно посипати горішками, натерти першу частину коричневого тіста з морозилки. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 ОС до 30-40 хв. Так само приготувати ще 2 таких коржі.
Крем: 2 ст. ложки рівні борошна (без чубка), 2 ст. ложки крохмалю, 8 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, перемішати до однорідності. 500 мл молока довести до кипіння та тоненькою цівкою додати в кип’ячене молоко суху масу, постійно мішаючи до загустіння (варити при слабій температурі). Накрити плівкою в контакт, остудити до кімнатної температури. 300 г вершкового масла збити та додавати малими порціями заварну масу, добре збити до пухкої маси. Змастити кремом коржі.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 30