Пісочний пиріг з чорницями

Цьому пирогу неодмінно треба дати охолонути принаймні до теплого стану перед тим, як нарізати. Цього вимагає ніжна структура випічки.

Інгредієнти:
Тісто: 1 скл. цукру, 3 скл. борошна, 200 г масла, 1 яйце, 1/3 ч. ложки солі, 1 ст. ложка розпушувача для тіста.

Начинка: 4 скл. чорниць, 4 ст. ложки крохмалю, 1/2 скл. цукру, дрібка кориці.
Для тіста збити цукор, яйця і масло. Додати борошно, сіль та розпушувач. Розтерти на крихку масу. Якщо у вас є комбайн, то зручно тісто приготувати в ньому. Насадка – металічний ніж. Через хвилинку усе буде готово.

Форму змастити маслом або встелити кулінарним папером. Половину тіста-крихти викласти на дно, не надто приминаючи. Не забути сформувати бортики.
Для начинки перебрану чорницю вимішати з корицею, крохмалем і цукром. Викласти начинку на тісто. Зверху викласти другу половину тіста-крихти. Випікати за 180 °С 40 хв. Неодмінно дати охолонути принаймні до теплого стану перед тим, як нарізати.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook