Медовик із заварним кремом і лимонним курдом
Форма 20 см. Коржі: 100 г масла, 100 г меду (натурального або штучного), 150 г цукру, 1 ч. ложка соди, 2 яйця, 500 г борошно.
У каструлі з товстим дном на малому вогні розтопити масло, цукор, мед до однорідності, варити до карамельного кольору, помішуючи. Зняти з вогню, охолодити до теплого, додати по одному яйця, перемішати. Влити у 450 г просіяного борошна. За потреби, додати решту 50 г борошна (до 100 г). тісто має не прилипати до рук і відлипати від стінок миски.
Сформувати 10-12 кульок, накрити пакетом. Брати по 1 кульці і розкочувати між двома аркушами пергаменту. Прикласти форму, обрізати краї (їх залишити, випекти окремо для крихт для посипання торта). Наколоти корж виделкою. Пекти при 170 ОС 5-7 хв.
Єдине, що я змінила: меду додала не 100 г, а 60 г, відповідно – тіста трохи менше і коржі я зробила ще тонші.
Лимонний курд: 1 лимон (цедра з половини лимона, сік 1 лимона), вода (разом із соком має бути 250 мл), 70 г цукру, 30 г крохмалю, 1/4 ч. ложки куркуми, 50 г масла.
Змішати все, крім масла, варити помішуючи до загустіння. Зняти з вогню, додати масло, перемішати до однорідності. Охолодити до кімнатної температури.
Спробуйте також приготувати: