Пиріг з маком і сиром
Форма 18 см. 200 г борошна, 100 г масла, 90 г цукру. Для начинки: 450 мл молока, 60 г масла, 90 г цукру, 150 г маку, 90 г манної крупи, 1 яйце, 150 г сиру.
Приготування начинки. У невелику каструлю налити холодне молоко, мак, цукор, масло, ретельно розмішати, довести до кипіння на невеликому вогні, додати поступово малими порціями манну крупу, не перестаючи збивати, дати чуть покипіти, остудити 20 хв.
Сир, яйце, дрібку солі, збити блендером до однорідності, додати макову масу, ще раз збити до еластичної маси.
Приготування тіста. Борошно, масло, цукор, ретельно перетерти на дрібні крихти. Дно роз’ємної форми застелити пергаментом. На дно дати більш половини крихт, злегка утрамбувати, викласти сирно-макову начинку, верх пирога посипати крихтами.
Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 ОС 40-50 хв. Пиріг має підрум’янитися. Остудити повністю у формі. Посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 31