Десять порад, які я би дала собі в юності

Якби ви могли дати пораду собі в юності, що би ви порадили? Як було би добре знати це одразу і не витрачати сили і нерви на дурниці!

Десять дуже влучних порад для дівчат та юнаків дає morena_morana. Це варто прочитати кожному!

Чоловіки…

  1.  Не вважай, що світ тобі щось винен. Світ випадковий і часто несправедливий. Важливо не прогнути його під себе, а знайти і відстояти в ньому своє місце, не дивлячись ні на що, створити свій простір зі своїми правилами.
  2. Не думай, що хтось краще знає, як прожити це життя і що в ньому робити. Старі відповіді не проходять перевірку справжнім, а шаблонні схеми тільки заважають мислити так, як це необхідно в цю хвилину.
  3. Займайся тим, що тобі подобається і цікаво, а не тим, що «потрібно» або «престижно». Ти все одно не зможеш передбачити всі події у своєму житті, зате жити будеш з вогником, а не зі спустошеними очима.
  4. Будь сміливішим. Більшість людей шкодує про те, чого не зробили через страх, сором, тривогу. Про сміливі вчинки шкодують набагато рідше.
  5. У будь-якій ситуації пам’ятай, що найголовніший твій капітал – це здоров’я. Не запускай його. Зараз тобі здається, що в зрілому віці немає нічого цікавого, що все одно, здоровий ти чи ні. Але потім ти зрозумієш, що саме в зрілості життя тільки починається, і починати його краще з гарного старту.
  6. Якщо не хочеш дітей, захищайся. Так, саме ти.
  7. Іноді згадуй про те, що цей день може виявитися останнім у твоєму житті. Це допоможе правильно розставити пріоритети, відрізнити важливе від другорядного і не переживати через дрібниці.
  8. Не зловживай алкоголем, навіть якщо він дорогий, і є привід. Навіть якщо навколо – доступні жінки. Алкоголь дуже підступний, в п’яному угарі дуже легко розтринькати найцінніше.
  9. Будь сміливішим у своїх бажаннях. Злітай мріями високо. Іноді ми все життя сидимо в тюрмі з обмежень і забобонів, яку побудували самі.
  10. Ніколи не відтягуй похід до стоматолога

Жінки…

  1. Сподівайся тільки на себе. Не на батьків, чоловіка, і т.д. Коли у людини є свій особистий, своїми руками зароблений тил, то жити легше і простіше. Сім’я від цього, до речі, теж міцніша.
  2. Не поспішай заміж, дай собі час встати на ноги, знайти себе, краще пізнати людей. Заміжжя – дуже індивідуальна історія, і в більшості випадків поради мам і бабусь не спрацьовують.
  3. Не соромся бути активною, що в роботі, що в любовних стосунках, що у творчих проявах. Подобається тобі щось – постарайся взяти це. Не вийшло – обтрусись і йди далі.
  4. Прагни мати своє житло. Це вирішує безліч життєвих проблем. Жінка без власної квартири завжди знаходиться в групі ризику. Взагалі більше часу приділяй побудові власної успішної особистості, а не страждань через стосунки, які не склалися.
  5. Перестань критикувати свою зовнішність. Навіть найскромніші дані через кілька років здадуться виграшними, а через кілька десятків років – чудовими.
  6. Не поправляйся сильно і не худнути, тримати вагу плюс-мінус на одній цифрі. Це краще, ніж спочатку набирати кілограми, а потім болісно скидати.
  7. Будь-яку зовнішність треба нести як подарунок. Час, витрачений на вивчення книг зі стилю і створення образу, окупається з лишком.
  8. Перестань терпіти токсичних людей навколо себе. Це стосується і коханих, і друзів, і родичів.
  9. На першому місці в будь-якій ситуації має бути власне здоров’я. Мужиків може бути багато, начальників теж. А ти у себе одна.
  10. Ніколи не відтягуй похід до стоматолога.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook