Найкраще тісто для вареників та чебуреків – заварне

Це тісто універсальне - підходить і для вареників, і для чебуреків. Воно м'яке, легко ліпиться, а після заморожування не тріскається!

Тісто

3 скл. борошна приблизно, 3-4 ст. ложки олії, 1 ч. ложка солі, 1 скл. кип’ятку.
Борошно просіяти, додати сіль, олію. Залити кип’ятком, замісити тісто, накрити рушничком на хвилин 20-30, щоб відпочило, як говорила моя бабця. Якщо плануєте смажити чебуреки, додайте до тіста 1 ст. ложку горілки.
Начинка може бути будь-яка. Ліпити вареники, варити і наминати зі сметанкою за обидві щоки. Пробуйте!
Рецепт і фото Лілії Мацько

Ці рецепти вам точно стануть у пригоді!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook