Витягніть овочі та фрукти з поліетилену
Ніколи не залишайте овочі та фрукти у магазинному пакуванні чи плівці. На жаль, так харчі швидко псуються, навіть оком не встигаєш кліпнути. Кладіть овочі на спеціальні полички. Bosch холодильники, наприклад, мають пристосовані для цього зони вологості.
“Система вентилювання MultiAirflow прискорює циркуляцію повітря всередині пристрою й підтримує рівні температури та вологості зверху до низу. Це допомагає продуктам залишатися свіжими та зберігати свій смак”, — такий опис до моделі Bosch KGN 39 IJ 3A ми відшукали на сайті магазину техніки Eldorado.
Користуйтеся кошиками
Зазирніть до магазинчика з різними побутовими дрібницями: там продаються невеликі пластикові кошики. У них можна класти дрібні речі, пляшки, що схильні перекидатися, яйця, пакетики з тертим сиром тощо.
Деякі експерти радять рідше відкривати дверцята холодильника, щоб запобігти псуванню продуктів. Але це неактуальна порада, якщо у вас на кухні сучасна інноваційна техніка. Опція SuperCooling у холодильниках Bosch не дає теплому кімнатному повітрю завдати шкоди продуктам. Пристрій починає інтенсивно знижувати температуру всередині, щоб зберегти харчі свіжими.
Правило однієї пляшки
Це доволі цікава хазяйська філософія. За цим правилом можна зберігати у холодильнику лише по одній пляшці соусу: соєвого, заправки для салату, кетчупу, гірчиці тощо. Запаковані нові соуси зберігайте у шафі чи комірці. Так ви заощадите багато місця всередині холодильника.
Ні тарілкам!
Відтепер всі страви, що відправляються до холодильника, мають бути належним чином запаковані: контейнери з кришками, крафт-пакети тощо. У відкритому посуді їжа швидко псується.
Це ж правило стосується й чашок. Господині полюбляють ставити до холодильника чашки з кремом чи домашнім майонезом, але така ненадійна тара легко перевертається й вміст витікає на полички. Тож – ні.
Використовуйте канцелярські біндери
Саме такі затискачі ідеально підходять для фіксування розірваного пакета сиру, міксу салатів, напівфабрикатів тощо.
Викидайте залишки страв
Крім магазинних продуктів, ми зберігаємо у холодильнику залишки вже приготованих страв. Добре, коли наступного дня хтось з родини поласує запасами. Адже тривале зберігання готової їжі небезпечне для здоров’я. Вже через 4 дні залишки потрібно викидати.
Звідси ще одна корисна звичка — фіксувати дату завантаження до холодильника, записуючи її на пакуванні незмивним маркером.
Також не забувайте передивлятися вже розпаковані соуси, сири та ковбаси, йогурти на предмет термінів придатності – і ваш холодильник зміниться на краще!